Lentetips voor een stralende huid

lentetips voor stralende huid - pureté bio

Welkom stralende zon! Welkom groen, bloesems en bloemen! Het is lente, de natuur komt tot bloei en overal ontluikt nieuw leven. We bereiden ons voor op een nieuw seizoen. De wintergarderobe ruimen we op en we gaan weer voor een lente look! Bij de lente horen ook verzorgingstips voor een mooie en gezonde huid!

  • Reiniging voor een schone en gezonde huid
  • Zonnebescherming tegen rimpels
  • Voedingssupplementen voor een goede huidconditie

1. Reinig je huid elke avond

Hoe laat ik ook ga slapen, een vast avondritueel in mijn badkamer is het reinigen en verzorgen van mijn gezicht. Of je nu make-up draagt of niet, een overvloed aan huidverzorgingsproducten opsmeert of het juist eenvoudig houdt; deze gewoonte is echt aan te raden. Niet alleen vanwege de make-up, maar ook omdat zich overdag vervuiling, stof en vuil, op je huid verzamelen. Als je deze verwijdert, wordt je huid minder belast.

Mijn avondreinigingsritueel in drie stappen:

Voor mijn oogmake-up en lipstick gebruik ik een natuurlijke oogmake-upremover of een pure plantaardige olie zoals amandel- of arganolie met een wasbaar reinigingspadje. Mijn huid reinig ik vervolgens met een milde, natuurlijke cleanser en wat water.

Ik wrijf dit tussen mijn handpalmen tot ik een zacht schuim heb en verdeel dat over mijn gezicht, hals en decolleté. Zachtjes masseer ik het vuil en de make-upresten met ronddraaiende bewegingen van mijn huid. Goed afspoelen met lauw water en afdeppen met een schone handdoek en je huid is heerlijk schoon en fris.

Wist je dat op een schone huid de verzorgingsproducten veel beter werken? Een extra reden om je huid goed te reinigen!

Na het reinigingen gebruik ik het Pureté bio Éclat Lifting Face Serum en daarna Huile sublime. Dit is de ultieme combinatie voor de nacht waarin de huid druk bezig is met herstellen.

2. Gebruik elke dag zonnebescherming

Zonnestralen zijn om van te genieten, maar dan wel met mate! Om onze huid te behoeden voor vroegtijdige veroudering en DNA-schade, wordt geadviseerd je huid dagelijks goed te beschermen tegen UV-straling.

UVA-stralen dringen diep door in de huid waar ze DNA-schade kunnen aanrichten en huidveroudering kunnen veroorzaken. Dat doen ze het gehele jaar, ook als het bewolkt is en zelfs door glas heen. UVB-stralen dringen minder diep in de huid, maar kunnen de huid rood verbranden en beschadigen, vooral in de zomer wanneer de zon hoog staat.

Ik gebruik het gehele jaar door een dagcrème met SPF 30 tot 50 (afhankelijk het seizoen) of een foundation met een beschermingsfactor SPF30. Zo voorkom ik schade en veroudering van mijn huid. De ultieme test is hier dat mijn gezichtshuid nooit verbrandt.

Meer informatie over zonnebescherming:
Zon, UV-straling en huidkanker – KWF Kankerbestrijding
UV-bescherming: alle tips op een rijtje – Kanker.be

3. Voed je huid van binnenuit

De huid kan niet gedijen zonder de juiste voedingsstoffen. Je zult misschien niet direct de effecten zien van het eten van een 'chlorofyl' salade met groene groenten. Toch is een uitgebalanceerd dieet goed voor je algehele gezondheid – en daarmee ook voor die van je huid.

Het probleem is dat we met ons hedendaagse voedingspatroon lang niet alle voedingsstoffen binnenkrijgen die we nodig hebben. Daarom ben ik het helemaal eens met holistisch dermatoloog Dr. Keira Barr – zij schreef The Skin Whisperer. Zij gelooft net als ik dat huidverzorging van binnenuit begint en is een groot voorstander van een kwalitatief supplement voor de huid.

Ons voedingssupplement Perfect Skin is met zijn hoge kwaliteit en veelheid aan ingrediënten voor een gezonde en mooie huid ook van bijzondere waarde voor jou. Alle ingrediënten staan beschreven op de productpagina van het voedingssupplement Perfect Skin. Toch wil ik je deze twee alvast meegeven:

Aloë vera

Pureté Bio Perfect skin bevat een hoogkwalitatief en geconcentreerd poeder van Aloë vera gel. Deze gel bevat meer dan 75 actieve stoffen en werkt onder andere ontstekingsremmend, infectiewerend en revitaliseert en hydrateert de huid. Bovendien wordt het gebruikt ter bevordering van wondheling.

Gotu kola

Gotu kola komt oorspronkelijk voor in delen van India, Azië en het Midden-Oosten waar het al honderden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt wordt. Het helpt tegen puistjes en eczeem, bevordert de wondheling en collageensynthese en daardoor ook de elasticiteit van de huid. Gotu kola stimuleert de aanmaak van nieuwe haarvaten zodat de huid beter doorbloed wordt. Verder is dit kruid ontstekingswerend en bestrijdt het bepaalde bacteriën.

Geniet van de lente!

Liefs Melissa