Our Labels

Producten die claimen dat ze “natuurlijk” of “vrij van” bepaalde toxische stoffen zijn, kunnen dit vaak niet garanderen, omdat het gebruik van deze populaire marketingtermen niet gereguleerd is. Veel consumenten gaan er ten onrechte van uit dat deze producten uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten die minimaal worden verwerkt en dat ze geen chemicaliën of kunstmatige geurstoffen bevatten. Enkel producten die gecertificeerd zijn door een onafhankelijke instantie zijn betrouwbaar in de claims die ze maken. Pureté bio engageert zich om zijn claims te bekrachtigen door het gebruik van hoogstaande labels met zeer strenge lastenboeken en controles.

 • Bij Pureté bio zijn de cosmetica producten gecertificeerd door ‘s werelds meest toonaangevende internationale certificeringsinstantie ECOCERT Greenlife (oprichter van COSMOS – Cosmetic Organic Standard).

  Het internationale COSMOS label is de ultieme referentie voor natuurlijke en biologische cosmetica. Dit label is gebaseerd op 4 kernprincipes.

  Het gebruik van natuurlijke grondstoffen staat voorop waarbij men ingrediënten uit de biologische landbouw promoot en de biodiversiteit respecteert. Hierbij zijn GGO’s verboden en ontbreken petrochemische ingrediënten, die bovendien schadelijk kunnen zijn, zoals parabenen, fenoxyethanol, parfums en synthetische kleurstoffen. Bovendien mogen de producten niet op dieren getest zijn.

  Het label staat ook voor verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen en voor respect voor het milieu waarbij aandacht geschonken wordt aan recycleerbare verpakkingen.

  Het staat garant voor het toepassen van productietechnieken die ecologisch verantwoord zijn en die veilig zijn voor de mens. Daarenboven is het van belang om het concept van “groene chemie” te integreren en te ontwikkelen.

  De richtlijnen hebben dus zowel betrekking tot de aanlevering, het creëren van, de productie, de marketing en de controle van biologische cosmeticaproducten. Tenslotte geeft het COSMOS organic label aan dat minimaal 20% van het totaal aan ingrediënten uit biologische landbouw afkomstig zijn en dat minimaal 95% van de PPAIs (PPAI= Physically Processed Agro-Ingredient = Fysisch verwerkt agro-ingrediënt) van biologische oorsprong zijn. Met trots stellen we dus dit logo tentoon op onze verpakking. Want wat goed is voor de natuur is goed voor ons.

 • Cosmebio staat garant voor “schone” cosmetica die respectvol is voor mens en milieu. Naast het vereiste minimumpercentage van natuurlijk geproduceerde en biologisch geproduceerde ingrediënten, maken gecertificeerde biologische producten deel uit van een bredere ethische benadering van cosmetica. Groene chemie, transparante communicatie en respect voor werknemers zijn slechts enkele van de criteria die door het Cosmebio-label zijn vastgelegd.

  Het Cosmebio bio label is verankerd in de Europese wetgeving en wordt beheerd door Cosmebio, een internationale sectororganisatie die meer dan 400 producenten van ecologische cosmetica vertegenwoordigt. Het doel van Cosmebio is de promotie van biologische cosmetica, niet de controle daarop. Die controle gebeurt door Ecocert, een onafhankelijk controleorganisme.

  Sinds 1 januari 2017 moeten alle nieuwe cosmetische producten die op de biologische markt gelanceerd worden, geformuleerd worden om te voldoen aan de eisen van de COSMOS-standaard. Dit wordt weergegeven door het ‘Cosmos Organic’- of ‘Cosmos Natural’-goedkeuringslogo onder het Cosmébio-label.

 • EU-biolabel geeft aan dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop.

  De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd in heel Europa. Alleen als de volledige keten – van boer tot winkel – gecontroleerd en gecertificeerd wordt, mag een product het label ‘biologisch’ dragen. Biologische producten worden in volle, vruchtbare bodems gekweekt zonder chemische bemesting en bestrijdingsmiddelen. Daardoor groeien ze trager, maar op een meer natuurlijke wijze.

  De consument is steeds meer geïnteresseerd in biologische producten. De bezorgdheid om de voedselveiligheid, de gezondheidsrisico’s die ermee verbonden zijn, het welzijn van dieren en onze ecologische voetafdruk maken dat de vraag naar bio-producten blijft stijgen.

  Onze voorouders kenden een volledig biologisch dieet. Moderne of conventionele landbouwmethoden waarbij genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s), synthetische meststoffen, pesticiden en herbiciden gebruikt worden, bestonden toen nog niet. De afgelopen eeuw wijzigde onze voeding en de landbouwmethoden om ze te produceren sterk, maar ons lichaam en onze genen veranderden niet.

  Biologische producten zijn misschien duurder aan de kassa, maar aan het einde van de rit kies je voor je gezondheid en die van je kinderen, het welzijn van de dieren, biodiversiteit en een beter leefmilieu. Wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Newcastle toonde onlangs aan dat biologische gewassen als fruit, groenten en granen 20 tot 40% meer belangrijke antioxidanten bevatten dan traditioneel gekweekte gewassen. Uit datzelfde onderzoek bleek dat biologische gewassen minder schadelijke niveaus van zware metalen als cadmium (tot 48% lager), schadelijke pesticiden en stikstofconcentraties bevatten!