Puur natuur

Puur natuur

Hallo allemaal,

Wat fijn dat jullie weer op onze Pureté bio website zijn en mijn blog hebben aangeklikt!

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik enorm gesteld ben op de natuur en al het goede dat zij voortbrengt. Vanuit die gedachte is het voor mij volkomen logisch dat onze huidverzorgingsproducten tot 100% natuurlijk en zoveel mogelijk gecertificeerd biologisch zijn.

Maar wat is nu precies een natuurlijk verzorgingsproduct?

Kort gezegd bevatten natuurlijke verzorgingsproducten enkel ingrediënten die afkomstig zijn uit de natuur. Hier tegenover staat cosmetica met synthetische ingrediënten, die zijn gemaakt door de mens. Tussen deze twee in zijn ook veel cosmetica te vinden die gedeeltelijk natuurlijk en gedeeltelijk synthetisch zijn. Gelukkig is het volgens de huidige regelgeving verplicht om alle ingrediënten op de verpakking van cosmetica te vermelden, dus je weet altijd wat je in huis hebt!

Dat etiket zorgt er overigens ook voor dat zogenaamde 'greenwashers' ontmaskerd worden. De term 'natuurlijk' is namelijk niet beschermd, dus zijn er merken die inspelen op de groene trend. Zij voegen onder het mom van een natuurlijke formule slechts een minimale hoeveelheid van een natuurlijk ingrediënt toe en geven hun producten een misleidende 'natuurlijke' naam.

Wij kiezen voor puur natuur!

Daarvoor zijn genoeg redenen te bedenken. Goed voor je huid, voor je gezondheid en voor de natuur. Ten eerste zijn natuurlijke cosmetica zacht voor je huid, zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Ook wordt het natuurlijke evenwicht van de huid gerespecteerd en de natuurlijke functies van de huid ondersteund. Natuurlijke cosmetica bevatten geen omstreden 'nasty's' als parabenen, hormoonverstorende ftalaten, minerale oliën en synthetische geurstoffen. Bovendien zijn puur natuurlijke cosmetica veel minder belastend voor het milieu.

En: natuurcosmetica zijn effectief en volop in ontwikkeling! Dat bewijst wel ons merk Pureté bio.

Veel liefs en tot de volgende blog!

Melissa

Meer informatie over natuurlijke cosmetica vind je op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.