Take care!

Take care!

Welkom op mijn persoonlijke blog op de website van Pureté bio, onze natuurlijke verzorgingslijn op basis van de meest waardevolle plantaardige en essentiële oliën.

Graag deel ik met jullie de boodschap die ik zoveel tegenkom als onderschrift onder mailtjes die ik ontvang: 'take care!' Dit betekent niet alleen 'zorg goed voor jezelf', en ‘zorg goed voor anderen' maar net zo goed 'pas goed op jezelf' en 'pas goed op anderen'. Zijn we tijdens deze Corona-crisis hier niet allemaal intensief mee bezig?

Persoonlijk ben ik groot voorstander van deze solidariteit en zorg voor elkaar. Maar wat ik wel merk, is dat deze nieuwe manier van opletten, oppassen en zorgen ook veel energie en discipline kost. Daarom vind ik het belangrijk om dagelijks bewust bij te tanken. Dat doe ik in de eerste plaats door gezond te eten en goed te slapen. Ook geniet ik ervan om een ochtend shake of smoothiebowl voor mijzelf te maken die niet alleen lekker is, maar die ook energie geeft! Mijn huidige favoriete energie-shake bevat vit A, C, E en maak ik met wortel, sinaasappel, zoete aardappel en een schepje Camu camu poeder met daarbij ook nog wat Macapoeder.

Ook vind ik het belangrijk om in de avond een rustpunt voor mijzelf te creëren en wat extra aandacht aan mijn uiterlijk te besteden.

Een fijn schoonheidsritueel om de dag mee af te sluiten zijn gezichtsmassages met Huile sublime. Deze rijke en intens verzorgende dry-oil bevat maar liefst 11 plantaardige, voedende oliën en een aromatisch elixer van 9 krachtige essentiële oliën die ook zorgen voor een subtiele geur. De olie brengt de huid zoveel goeds dat zij er met de dag mooier uitziet en bovendien minder snel veroudert.

Dit is mijn Take-care ritueel:

Ten eerste gebruik ik een haarband die ervoor zorgt dat mijn haar niet in mijn gezicht valt. Met een uitwasbaar reinigingsdoekje en een biologische plantenolie reinig ik vervolgens mijn gelaat, hals en decolleté tot alle make-up er netjes af is. Daarna dep ik mijn huid met een schone, vochtige doek die gedrenkt is in lauwwarm water. Hierna gebruik ik een reinigingsgel en twee keer per week een milde scrubcrème voor een extra diepe reiniging en om mijn huid te ontdoen van dode huidcellen. Hierna spoel ik mijn huid weer schoon met een warme, vochtige doek.

Dan komt het leukste onderdeel!

Mijn superschone huid masseer ik met ronde bewegingen van mijn vingertoppen in met Huile sublime. Ik begin bij mijn voorhoofd en ga vervolgens naar de rest van mijn gezicht, ga door naar mijn hals en eindig bij mijn decolleté. Het is ook ontspannend om voor een gezichtsmassage een edelsteen te gebruiken. Daar vertel ik in een volgende blog meer over.

Na deze massage zie en voel ik gewoonweg een dankbare huid!
Liefs en take care!

Melissa