Valentijn voor jezelf

Valentijn voor jezelf

Februari is de kortste maand van het jaar, en dat is maar goed ook, want we verlangen in deze maand meer dan ooit naar de lente en alles wat daarbij hoort! Halverwege februari is het Valentijn en vieren we de liefde voor anderen maar ook voor onszelf! Wees lief voor jezelf en start je dag bijvoorbeeld met een Red Beet latte.

Rode koffie!

Door het toevoegen van een aantal krachtige gezondheidsboosters aan je koffie, maak je een heerlijke drank die jou aan het begin van de dag een positieve kickstart geeft! Wat dacht je ervan om aan je koffie met plantaardige melk een eetlepel Biotona Red beet en een mespunt Biotona Ginger toe te voegen? Als smaakmakers voeg je nog wat kaneel en vanille toe en daar is je nieuwe favoriete Latte! Hier kun je het volledige recept vinden.

Wist je dat rode biet de doorbloeding bevordert en daarmee ook de gezondheid van je hart positief beïnvloedt? Dat is een mooi idee in deze maand van de liefde!

Aroma flow

Wat kun je nog meer voor jezelf doen? Mijn advies is een heerlijk, weldadig aromabad! Als aromatherapeut heb ik in de loop der jaren de meest mooie badrecepten verzameld. Voor nu zou ik een heerlijk verwarmend Ayurvedabad kiezen. Maak hiervoor een mengsel van een kop Dode Zeezout en een flinke eetlepel plantaardige olie voor de huid (bijvoorbeeld jojobaolie). Voeg hieraan toe 15 druppels van de Ayurvedische synergie van Physalis Aromatherapy die maar liefst 10 essentiële oliën (zoals koriander, patchouli, palmarosa, gember en kruidnagel). Dit mengsel roer je goed door en laat je even staan voordat je het aan het badwater toevoegt. Blijf 30 minuten in het bad en voel de rust over je komen. Intussen wordt je huid verzorgd door de minerale zouten en de olie en geniet je van de beste aroma’s voor deze tijd van het jaar!

Beweeg!

Uiteraard kan een dagelijkse wandeling niet ontbreken als tip om jezelf een plezier te doen. Door te lopen maak je je hoofd leeg en adem je weer heerlijke frisse lucht in. De beweging is gezond voor jou en je immuunsysteem! Daarbij is beweging goed voor je doorbloeding en voel je je na een half uurtje buiten lopen heerlijk verkwikt.

Love your skin

Je bent nu ook vast in de mood om iets speciaals voor je huid te doen. Éclat Lifting uit de Pureté bio lijn is daarvoor een goed idee. Dit puur plantaardige serum geeft je huid een boost aan stoffen die zij goed kan gebruiken en zorgt voor een fris en glad resultaat.

Éclat Lifting is een bijzonder serum dat niet alleen op termijn, maar ook direct effect sorteert. Het bevat een extract van de exotische champagnebladplant dat een natuurlijk botox-like effect heeft. Het maakt de huid gladder en voorkomt op termijn de vorming van nieuwe rimpels. Daarnaast bevat het serum een derivaat van een specifieke varensoort uit Nieuw-Zeeland die als natuurlijke huidversteviger werkt. De polysachariden vormen een netwerk op de huid dat de huid opspant. Een andere unieke polysacharide is afkomstig van plankton uit Bretagne en hecht zich op de huid waardoor het rimpels van buitenaf opvult. Het stimuleert bovendien de aanmaak van collageen en elastine. Hyaluronzuur hydrateert de huid intensief, Aloë vera revitaliseert en hydrateert de huid, komkommerwater vermindert wallen en korenbloemwater verfrist en geeft een verfijnde geur.

Met deze tips zullen jij en je huid met de dag meer gaan stralen!

Good luck!

liefs,
Melissa